Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Peab Asfalt jubilerar

Idag en rikstäckande asfaltentreprenör

Tre generationer VD i Peab Asfalt, från vänster: KG Karlsson, Håkan Jacobsson, Malte Åkerström
Tre generationer VD i Peab Asfalt, från vänster: KG Karlsson, Håkan Jacobsson, Malte Åkerström
Publicerad av
Peter Höök - 14 sep 2018

Peab Asfalt jubilerar 2018 och firar att dess asfaltverksamhet fyller ett kvarts sekel samtidigt som att Peab Asfalt som bolag fyller 20 år.

Vi förflyttar oss tillbaka till 1974 då SBB, Svenska BeläggningsBolaget, startades av Malte Åkerström och Paul Johannesson. Verksamheten var då fokuserad på södra och västra Sverige. Efter knappt 10 år köptes företaget av SIAB och 1989 gick Peab in och förvärvade 1/3 av SBB.

Under 1993 gick Peab in som 100 procentig ägare och samtidigt bytte asfaltföretaget namn från SBB till SVB, Svenska VägbeläggningsBolaget, ett namn som Peab behöll fram till 1998 då företaget fick sitt nuvarande namn: Peab Asfalt .

Malte Åkerström var bolagets första VD, en epok som varade ända fram till 2003 då KG Karlsson tog över som vd för företaget. Åtta år senare, 2011, fick Håkan Jacobsson förtroendet att leda Peab Asfalt vidare, ett uppdrag som han både har respekt för och är enormt stolt över.

Peab Asfalt har under Maltes och KGs ledarskap genomgått en enorm förändring och positiv utveckling, och kan idag som rikstäckande asfaltentreprenör i Sverige och Norge, erbjuda samtliga på marknaden förekommande tekniker. Peab Asfalt är ett företag som har sin ryggrad i erfarna och kompetenta medarbetare med ett stort engagemang samt en modern maskinpark.

Bolaget har också gjort märkbara förflyttningar inom Hållbarhet, Teknik och Innovation och ligger definitivt i framkant.

Annons

Annons

Annons