Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Hexpol köper Kirkhill Rubber

Toppmodern anläggning i Long Beach, Kalifornien

Foto: Kirkhill Rubber
Foto: Kirkhill Rubber
Publicerad av
Peter Höök - 12 sep 2018

Hexpol tillkännager förvärvet av verksamheten Kirkhill Rubber från grundaren Edward Reker. Kirkhill är en branschledare med erfarenhet inom flyg-, fordons- och medicinteknikindustrin samt inom andra krävande industrisegment. Senast med expansion inom silikon och perflouroelastomer compounds. Kirkhill Rubber har en årlig omsättning på cirka 46 miljoner dollar. Kirkhill Rubber har omfattande kunskap inom avancerade elastomers och med deras breda utbud av utrustning, specialiserad utrustning och kompletta laboratorietestanläggningar, förbättrar detta ytterligare Hexpols mål att vara den bästa compoundern.

Den av Kirkhill Rubber nyligen förvärvade, toppmoderna anläggningen i Long Beach, Kalifornien, USA kommer vara Kirkhills enda produktionsenhet. Produktionen i Downey, Kalifornien, USA kommer att flyttas till Long Beach och produktionen i Athens, Georgia, USA kommer att flyttas till andra enheter i USA. Således är anläggningarna i Downey och Athens inte inkluderade i transaktionen.  Den förvärvade verksamheten har en EBITDA-marginal som är lägre än Hexpol-koncernens och förväntas ha en positiv effekt på resultat per aktie.

“Detta är ytterligare ett steg i att expandera och stärka Hexpol-koncernen genom ett förvärv inom vår kärnverksamhet. Kirkhill Rubber kommer, med sin kompetens, sina kundrelationer och sina förmågor, passa bra in i Hexpol-koncernen, säger Mikael Fryklund vd och koncernchef.

Annons

Annons

Annons