Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Saab gör affärer i granatkastareammunition

Närmare information om affären har inte lämnats

Foto: Saab
Foto: Saab
Publicerad av
Peter Höök - 12 sep 2018

Saab har blivit utvalt att leverera 81 mm ammunition till granatkastare, inklusive både skarpa granater och övningsgranater, till ej namngiven kund. Ramavtalet löper under fem år och den första orderingången förväntas ske under 2019 följt av leveranser under 2020.  

Saab Bofors Dynamics Switzerland Ltd, som ingår i Saabs affärsområde Dynamics, kommer att tillverka och leverera ammunitionen. Ordern omfattar den högexplosiva granaten WG, den explosiva granaten EUG samt potentiellt den senaste produkten från SBDS: THOR – som är den senaste versionen av förfragmenterad ammunition till granatkastare.

– Vi välkomnar valet av vår granatkastarammunition. Kraven var högt ställda vad gäller operativa och övningsmässiga behov. Valet av oss visar  på vår ledande ställning inom konstruktion och tillverkning av högkvalitativ ammunition till granatkastare, sade Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.   

Det ligger i branschens natur att närmare information om produkten och kunden på grund av olika omständigheter inte kan lämnas.

Annons

Annons

Annons