Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Apples Iphone spöade Kina-oro på Wall Street

Eric Risberg/AP/TT: Apples aktie steg inför presentationen av den nya versionen av Iphone. Arkivbild.
Eric Risberg/AP/TT: Apples aktie steg inför presentationen av den nya versionen av Iphone. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 11 sep 2018

Investerarnas förhoppningar förträngde oron för upptrappning av det pågående handelsbråket mellan USA och Kina. I nästa vecka väntas Kina lämna in en förfrågan till världshandelsorganisationen (WTO) om att få införa nya sanktioner mot USA.

Apple skickade redan för två veckor sedan traditionsenligt ut en gåtfull inbjudan till medierna inför onsdagens visning av den nya Iphone-versionen i högkvarteret i Cupertino i Kalifornien. Intresset är som vanligt stort och aktien steg 2,5 procent. Apple drog också med sig andra aktörer i sektorn. Microsoft var en av dem och it-jättens aktie steg 1,7 procent.

Marknaden hissade cyniskt de bolag som väntas tjäna pengar när den annalkande orkanen Florence drar in över den amerikanska ostkusten. Byggvaruhuskedjan Home Depot tillhörde de "lyckligt lottade" och aktien steg 1,6 procent.

Boeing passade på att ge sig själv en liten klapp på axeln när flygplanstillverkaren presenterade en prognos över Kinas förväntade stora behov av nya flygmaskiner de närmaste 20 åren. Aktien ökade 1,0 procent.

Dow Jones industriindex steg 0,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,6 procent och S&P500 lyfte 0,4 procent.

Annons

Annons

Annons