Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 17 2019
Senaste Nytt

TagMaster förvärvar franska IoT specialisten Hikob

Har stark position inom parkering, trafik och vädersensorer

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 31 aug 2018

TagMaster, den ledande tillverkaren av avancerade sensorsystem för Smarta städer, inom trafik och järnvägslösningar, meddelar att man förvärvar alla tillgångar, hänförliga till samtliga sensor-produkter, från Hikob.   

Hikob, som startade 2011, är ett av de ledande IoT/sensorbolagen i Frankrike med en stark position inom parkering, trafik och vädersensorer. Ett starkt applikationsområde där man idag arbetar är lösningar för laddstationer för elektriska bilar där man arbetar med flera av de franska systemtillverkarna. Hikob är en av pionjärerna inom IoT i Frankrike och brukar regelbundet listas som en av de 100 mest intressanta industriella IoT-företagen.    

Förvärvet finansieras via egna bankmedel och förväntas bidra positivt till TagMaster´s vinst från första året.

– TagMaster är entusiastiska inför detta vårt nästa steg i vår tillväxtstrategi och vi kommer tillsammans med Hikob att bli en starkare leverantör inom Parkering och trafiklösningar i Frankrike och fortsätta byggandet av att bli en relevant leverantör inom Smart City lösningar. Förvärvet förstärker TagMaster inom ett strategiskt teknikområde som vi bedömer kommer bli mycket viktigt i framtiden. Synergierna mellan Hikob, Magsys och CA Traffic är tydliga och med den kombinerade kompetensen så har vi goda möjligheter att bli en nyckelspelare på den snabbt växande ITS marknaden i Frankrike, England och i Norden, säger Jonas Svensson, vd, TagMaster        

Annons

Annons

Annons