Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Saab tar indisk order

Levererar självskyddssystem för indiens Dhruv-helikopter

Foto: Saab
Foto: Saab
Publicerad av
Peter Höök - 08 aug 2018

Saab har fått en följdorder från Hindustan Aeronautics Limited (HAL) för självskyddssystemet IDAS-2 till den indiska arméns Dhruv-helikopter. Ordervärdet uppgår till cirka 350 miljoner kronor.

Ordern inkluderar IDAS-2, Integrated Defensive Aids Suite, och produktionen äger rum på Saab Grintek Defence i Centurion, Sydafrika. Leveranserna påbörjas under 2019.

– Denna följdorder bekräftar vårt framgångsrika partnerskap med HAL som ytterligare etablerar Saab som en lokal partner inom indisk industri, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

IDAS är designat för att tillhandahålla självskydd för flygplan med roterande eller fasta vingar, i avancerade, varierande och täta hotmiljöer. Systemet har uppnått enastående operationell framgång med ett växande antal kunder i Europa, Asien, Afrika och Mellanöstern. Produkten används i många länder på helikoptrar, kommersiella transportflygplan såväl som på stridsflygplan.

– Systemet har en lång och framgångsrik historia med väl beprövad förmåga på många luftburna plattformar. Denna order förstärker vår position som leverantör av högteknologiska system till den indiska armén, säger Trevor Raman, chef för Saab Grintek Defence.

Annons

Annons

Annons