Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Electrolux säljer sin dammsugarverksamhet i USA

Säljs tlll Nuera Air

Foto: Beam
Foto: Beam
Publicerad av
Peter Höök - 08 aug 2018

Electrolux har avyttrat affärsverksamheten för professionell rengöring under varumärket Sanitaire till BISSELL Inc. Den globala verksamheten inom centraldammsugare baserad i Nordamerika och som erbjuder produkter under varumärket BEAM säljs tlll Nuera Air. De avyttrade verksamheterna hade under 2017 samlade intäkter på cirka 70 miljoner dollar.

– Detta är ett viktigt strategiskt steg som stöttar vår väg mot lönsam tillväxt och för fortsatta investeringar på innovation. Vi har spännande lanseringar på gång i år och nästa år i takt med att vi fortsätter bygga ett responsivt ekosystem av produkter för välbefinnandet i hemmet”, säger Ola Nilsson, chef för Electrolux affärsområde Hemmiljö och småapparater.

Det var i slutet av 2016 som Electrolux avyttrade sitt främsta nordamerikanska varumärke inom dammsugare, Eureka, som en del av bolagets program att stärka konkurrenskraften för affärsområdet Hemmiljö och småapparater. Med dagens tillkännagivande flyttar affärsområdet nu sitt nordamerikanska huvudkontor till San Francisco, där ett innovationscentrum etablerades förra året.

Annons

Annons

Annons