Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

IKEA öppnar varuhus i Indien

Placerat i staden Hyderabad

Foto: IKEA
Foto: IKEA
Publicerad av
Peter Höök - 08 aug 2018

IKEA-koncernen öppnar sitt första varuhus i Indien den 9 augusti. Varuhuset är 37 000 kvadratmeter stort och ligger i staden Hyderabad. I varuhuset arbetar 950 medarbetare. 47 procent av dessa är kvinnor, vilket motsvarar IKEA-koncernens mål inom jämställdhet.

Efter 30 år av inköp och produktion i Indien öppnar nu IKEA-koncernen sitt första varuhus i Indien. IKEA-koncernen är den första större enskilda återförsäljaren som har fått godkännande från de indiska myndigheterna. Under de kommande åren planerar IKEA att öppna fler varuhus och enheter i Indien. Det första IKEA-varuhuset i Indien öppnar i Hyderabad den 9 augusti 2018, följt av varuhuset i Navi Mumbai som förväntas öppna under 2019. Hittills har IKEA-koncernen köpt fyra tomter i delstaterna Telangana, Maharashtra, Karnataka och Delhi/NCR.

– Idag är en fantastisk dag och en viktig milstolpe på vår Indienresa som började för över 30 år sen, när IKEA inledde samarbeten med lokala tillverkare. Vi har långsiktiga planer för Indien, som är en viktig marknad för oss. Vi har inspirerande och funktionell heminredning till bra priser. Att äntligen få uppfylla de indiska kundernas behov och drömmar för hemmet ska bli väldigt spännande, säger Jesper Brodin, vd för IKEA-koncernen.

Det 37 000 kvadratmeter stora varuhuset täcker fem hektar mark i Hyderabads teknikcommunity HITEC City och förväntas få över sju miljoner besök varje år. IKEA-koncernen har integrerat hållbarhet i alla delar av verksamheten, både i varuhusen och i leverantörskedjan. Alla indiska varuhus kommer att ha solpaneler, LED-lampor, vattenreningsverk och moderna avfallshanteringssystem.

Annons

Annons

Annons