Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Skangas levererar LNG till Björneborgs industripark i Finland

 Björneborgs Processkraft i Kaanaa industripark, utanför Björneborg, i Finland. Foto: Porin Prosessivoima
Björneborgs Processkraft i Kaanaa industripark, utanför Björneborg, i Finland. Foto: Porin Prosessivoima
Publicerad av
Markku Björkman - 19 jun 2018

LNG-företaget Skangas och energibolaget Porin Prosessivoima Oy har ingått avtal om leverans av flytande naturgas (LNG) för produktion av ånga och värme för Kaanaa Industrial Park, Björneborg, Finland. LNG levereras i gasform till energibolaget via en Skangas anslutningsrörledning från Björneborgs LNG-terminal.

- Vårt mål är att vara först framme när det gäller energilösningar. Vi tar hänsyn effekterna på den omgivande naturmiljön i alla våra aktiviteter och utvecklar åtgärder på grundval av principen om ständig förbättring. Porin Prosessivoima har åtagit sig att kontinuerligt förbättra sin verksamhet inom energieffektivitetsfrågor. Flytande naturgas är ett konkurrenskraftigt och rent bränsle ur miljösynpunkt. Jämfört med andra bränslen är gas lätt att använda och vi gör besparingar i driftskostnader, säger Porin Prosessivoimas VD Timo Mäki.

- Det är kul att utveckla vårt samarbete med Porin Prosessivoima. Vi erbjuder miljövänlig LNG bekvämt från Björneborgs LNG-terminale via en direktanslutningsledning till energibolaget. Flytande naturgas har låga mycket utsläpp och gasen flexibelt bränsle när det gäller energiproduktion. Det är ett utmärkt alternativ för energiproduktion och industriella behov, men gasen passar bra för sjötransporter och som tungt vägbränsle, säger Skangas Försäljningschef Jouni Bedda.

LNG är ett miljövänligt bränsle som inte innehåller svavel. LNG kan ersätta användningen av bränslen som kol och oljebaserade bränslen inom industrin, energiproduktion samt sjöfart och vägtransporter. LNG är ett enkelt och flexibelt sätt att uppnå avsevärda minskningar av finpartiklar, svaveldioxid, koldioxid och kväveoxidutsläpp från energiproduktion, säger Scangas i ett pressmeddelande.
 

Annons

Annons

Annons