Mötesplatsen för dig inom svensk industri, feb, 15 2019
Senaste Nytt

Scania levererar 550 bussar till Burkina Fasso

Ska skapa ett modernt och effektivt transportsystem

Foto: Scania
Foto: Scania
Publicerad av
Peter Höök - 15 jun 2018

För att stärka kollektivtrafiken i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou har Scania och RATP Group tecknat ett samförståndsavtal med Burkina Fasos regering för att skapa ett modernt och effektivt bussystem med 460 bussar och 90 turistbussar.

Trafiken startar nästa år i och med leveransen av de första 225 bussarna. Projektet omfattar leverans av bussar, turistbussar, etablering av ett bussdepå, busshållplatser samt utbildning och servicetekniker. I samarbete med RATP Group kommer Scania att säkerställa effektiv hantering av fordonsflottan. Scania kommer också att arbeta med introduktion av alternativa bränslen med det yttersta målet att driva hela flottan på biodiesel och biogas.

Befolkningen i Ouagadougou - 3 miljoner - förväntas fördubblas före 2030. För närvarande reser hälften av invånarna till fots, medan 80 procent av motoriserade resor utförs av främst motorcyklar, oftast i brist på kollektivtrafik .

Genom att involvera RATP Group och Scania i detta projekt har Burkina Faso valt att bygga på kompetensen hos två internationellt erkända transportintressenter. RATP-koncernen är ett av världens fem största kollektivtrafikföretag. Det kommer att bidra med sin kompetens inom hela mobilitetskedjan i tekniska, finansiella och utbildningsspecifika frågor. Dessutom kommer RATP Group att designa, leverera och driva Intelligent Transport Systems, såsom passagerarinformation och biljettsystem.

Annons

Annons

Annons