Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 24 2019
Senaste Nytt

Sammansättningsindustrin blir smart

Atlas Copco introducerar ramverk för Industri 4.0

Bild: Atlas Copco
Bild: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 14 jun 2018

För en monteringsindustri är en investering i ”smarta och uppkopplade verktyg” en nödvändighet vid ett beslut om anpassning till Industri 4.0. Med smarta verktyg kan åtdragningsdata enkelt kommuniceras till överordnade produktionssystem och ge en tydlig bild om komponenternas kvalité, materialflöde och åtdragningsprocessens resultat. Detta ger möjligheten att öka effektiviteten, produktiviteten och lönsamheten genom att jobba förebyggande och kunna ta faktabaserade beslut. Samtidigt reduceras energikostnader och ger positiva miljöeffekter. 

Inspirerat av principerna för ”lean manufacturing” och denna filosofis systematiska tillvägagångssätt för eliminering av faktorer i en tillverkningsprocess som inte tillför värde har Atlas Copco skapat ett ramverk. Man gör det i form av De sex värdepelarna, som sammanfattar fördelarna med Industri 4.0 och som utgör grundpelare för Smart Connected Assembly, allt baserat på verkliga kundfall.

Målsättningen är att illustrera och exemplifiera möjligheterna för monteringsindustrin när man tar steget över till datadrivna och digitaliserade produktionsflöden och kunna visa de stora vinsterna med att eliminera faktorer som inte tillför värde i monteringsprocessen.

Annons

Annons

Annons