Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Lesjöfors digitaliserar tillverkningen i England

Installerar mjukvara för ”Smart Factory”

Foto: FactoryWiz
Foto: FactoryWiz
Publicerad av
Peter Höök - 12 jun 2018

Digital teknik har nyligen implementerats i European Springs & Pressings fabrik i Cornwall vilket effektiviserat det dagliga arbetet för medarbetarna. Investeringen är ett led i Lesjöfors målsättning att ständigt effektivisera verksamheterna. Det nya systemet för övervakning och datainsamling – FactoryWiz live – som Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings investerat i, streamar data i realtid på stora skärmar i produktionslokalerna. Det gör att operatörerna kan följa de dagliga produktionsmålen på ett effektivare sätt.

– FactoryWiz är ett kraftfullt verktyg för att inhämta och visa produktionsdata. Skärmarna i lokalerna visar rapporter, lagerstatus och produktionskapacitet i realtid. Dessutom är informationen tillgänglig var jag än befinner mig i världen, vilket är väldigt fördelaktigt, säger Michael Gibbs, vd för European Springs & Pressings.

Den nya mjukvaran ger en överblick av maskinvaror och produktionsprocesser, vilket gör att de 60 medarbetarna i fabriken kan ta bättre och mer välgrundade beslut baserade på statistik och information som visas i live-flödet. ”Smart Factory” kallas det nya sättet att arbeta.

– Genom att produktionskritisk maskindata visualiseras i form av grafer och diagram i realtid så kan våra arbetsledare få den input de behöver för att effektiviserar arbetet och förbättra processerna. Det ger också ledningen direkt insyn och rapporter vi behöver på ett enkelt sätt, säger Michael Gibbs

 

Annons

Annons

Annons