Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Semper investerar 100 miljoner kronor i anläggningen i Götene

Flyttar all tillverkning till Götene

Foto: Semper
Foto: Semper
Publicerad av
Peter Höök - 11 jun 2018

Semper har sedan företaget grundades 1939 varit ledande i Norden på barnmat, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. En stor del av företagets produkter har sedan 1940-talet tillverkats i anläggningen i Götene. Semper ingår sedan 2006 i det internationella livsmedelsbolaget Hero Group. Gruppen har nu beslutat att investera i Sempers anläggning och kommer därmed att koncentrera all sin tillverkning av modersmjölksersättning till Götene.

– I Götene finns de bästa förutsättningarna för tillverkning av både välling, gröt och modersmjölksersättning. Vi har allt från god tillgång på säkra råvaror från närbelägna gårdar i Västergötland, till stor kunskap och erfarenhet hos personalen i anläggningen, säger Jörgen Thunholm som är tillverkningschef på Semper.

Tillverkning av modersmjölksersättning ställer bland annat enormt höga krav på hygien och säkerhet. Under de senaste åren har Semper gjort stora satsningar i Götene på såväl kunskapsuppbyggnad och förbättrade rutiner, som på utrustning för att hålla den toppklass som krävs. Nu investerar Semper ytterligare drygt 100 miljoner kronor för att kunna öka tillverkningen. Bland annat kommer ett helt nytt torktorn lyftas in i augusti och en ny förpackningslinje att installeras i början av nästa år. Investeringarna beräknas tredubbla kapaciteten för tillverkning av modersmjölksersättning.

– I och med detta kommer Hero flytta all tillverkning av modersmjölksersättning till Götene och vi kommer tillverka för fler av koncernens marknader utanför Norden, säger Thunholm.

I april fick Semper dessutom besked från kinesiska certifieringsorganet CNCA att anläggningen i Götene rekommenderas bli godkänd för export av modersmjölksersättning till Kina. Därmed blir företaget den hittills enda tillverkaren av modersmjölksersättning i Sverige som kan komma att ha exportgodkännande för Kina.

Annons

Annons

Annons