Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Nevs i amerikanskt sammarbete om fjärrstyrda bilar

Operatör styr fordonet på distans vid behov

Foto: Phantom Auto
Foto: Phantom Auto
Publicerad av
Peter Höök - 07 jun 2018

Nevs och Phantom Auto, går in i ett samarbete för att säkerställa en optimalt säker och effektiv implementering av Nevs version av självkörande bilar. Phantom Auto, baserad i Silicon Valley, Kalifornien, USA, utvecklar en teknik som gör att en mänsklig operatör kan köra bilen på distans i situationer som det autonoma systemet inte kan hantera.

Stefan Tilk, vd för Nevs, kommenterar: "Våra AV-enheter måste kunna köra från vilken punkt som helst till vilken som helst punkt vilket innebär att man tar sig fram igenom besvärligheter som dåligt väder, vägarbeten och andra hinder. Phantom Autos teknik säkerställer att passagerare säkert och effektivt kan kan transportera sig under alla förhållanden."

Det är viktigt att självkörande fordon kan användas på ett optimalt säkert sätt. Genom att använda Phantom Autos fjärrstyrda säkerhetsteknik kommer Nevs fordon att ha en fjärroperatör beredd att vid behov kan ta över kontrollen, så att passagerarna kan garanteras högsta säkerhet, säger Shai Magzimof, vd för Phantom Auto.

Magzimof fortsätter: "Vi är hedrade att arbeta med en AV-tillverkare som Nevs, ett ledande företag inom området som delar vår vision för AV-säkerhet."

Annons

Annons

Annons