Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 18 2019
Senaste Nytt

Siemens tar gasturbinorder i Panama

Ska tillverkas i Finspång och Trollhättan

Foto: Siemens
Foto: Siemens
Publicerad av
Peter Höök - 17 maj 2018

Siemens har fått en order på sex gasturbiner av typen SGT-800, med tillverkning i Finspång och Trollhättan, till ett kraftverk som ska uppföras i staden Colón i Panama. Gasturbinerna ska tillsammans med en ångturbin i kombicykelutförande. Siemens kund är det Kina-baserade företaget Shanghai Electric Group Co. Ltd. som bygger anläggningen åt slutkunden, kraftleverantören Martano, Inc. Driftsättning är planerad till hösten 2020.

Med sin höga verkningsgrad vid del-last och goda möjligheter till flexibel drift kommer den nya kombianläggningen att fungera som ett komplement till andra mer fluktuerande energislag och därmed stötta Panamas regeringsplaner att utöka andelen förnybara energikällor som vind och sol i sin energimix till 70 procent.

– Med den här ordern skriver vi ett nytt kapitel i vår framgångssaga i Latinamerika och stärker vår position ytterligare på marknaden, säger Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång. – Siemens konstruerade anläggningen baserat på en noggrann analys av Panamas elnät. Resultatet är ett kraftverk som maximerar verkningsgraden inom flera lastområden och säkrar maximal drifttid tack vare vår erkända gasturbinteknologi.

Annons

Annons

Annons