Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 18 2019
Senaste Nytt

Hexagon förvärvar ledande företag inom mätsystem

Förbättrar produktkvalitet inom fordons-, järnvägs, stål- och flygindustrin

Foto: Nextsense
Foto: Nextsense
Publicerad av
Peter Höök - 15 maj 2018

Hexagon tillkännager förvärvet av Nextsense, innovatör av mätsystem för kvalitetskontroll av ytskikt med icke-kontaktteknologi. Nextsenses lösningar förbättrar produktkvalitet inom fordons-, järnvägs, stål- och flygindustrin, snabbt och effektivt med mikrometerprecision.

Nextsense grundades 2007 och har över 80 anställda världen över med huvudkontor i Graz, Österrike. Deras avancerade manuella samt automatiserade lösningar är baserade på den patenterade Calipri-teknologin vilket innebär att den automatiskt kompenserar för lutning och rotation vid scanning. Detta möjliggör omedelbart agerande på avvikelser och defekter på ytor, med noggranna mätvärden som inte påverkas av operatören.  

– Genom de allra senaste teknologierna och algoritmerna från Nextsense kan åtgärder och korrigeringar ske i ett tidigare skede. Teknologierna kompletterar våra lösningar inom smarta fabriker, där grunden är att utnyttja den fulla potentialen av kvalitetsdata, säger Hexagons koncernchef Ola Rollén.

– Dessutom ökar förvärvet bredden i vår lösningsportfölj inom passform och ytbehandling för fordonsindustrin – analysen av hur väl de olika bilkomponenterna passar ihop, samt inom industrier som järnväg och stål där vi idag har relativt liten närvaro.

Annons

Annons

Annons