Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 16 2018
Senaste Nytt

Nokia köper SpaceTime Insight

Stärker sin portfölj inom Internet of Things

Rob Schilling, vd för SpaceTime Insight
Rob Schilling, vd för SpaceTime Insight
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2018

Nokia har förvärvat SpaceTime Insight för att expandera utvecklingen av nya IoT-applikationer för viktiga vertikala marknader. SpaceTime Insight, baserat i San Mateo, Kalifornien, med kontor i USA, Kanada, Storbritannien, Indien och Japan, erbjuder maskininlärningsdrivna analys och IoT-applikationer för några av världens största transport-, energi- och verkstadsorganisationer, som Entergy, FedEx, NextEra Energy, Singapore Power och Union Pacific Railroad.

Företagets maskininlärningsmodeller och avancerade analysersystem är utformade speciellt för kapitalintensiva industrier och levererar hög noggrannhet för att optimera relaterade verksamheter. Som ett resultat kan SpaceTime Insights applikationer hjälpa kunderna att minska kostnader och risker, öka driftseffektiviteten, minska serviceavbrott.

Förvärvet stöder Nokias mjukvarustrategi genom att ge SpaceTime Insight säljkompetens och beprövad av IoT-applikationsutveckling, maskininlärning och datavetenskap. Förvärvet kommer att stärka Nokias IoT-programvaruportfölj och IoT-analysfunktioner samt påskynda utvecklingen av Nokias IoT-erbjudanden .

Paul Lau, Chief Grid Strategy and Operations Officer i Sacramento Municipal Utility District, kommenterar: "Vi har samarbetat med SpaceTime för att hjälpa oss att vara mer lyhörda, effektivare och slutligen kunna leverera mer värde till våra kunder. Kombinera sina innovativa lösningar med Nokias Portfölj i världsklass kommer att ge kunderna kraftfulla nya verktyg för att bättre hantera tillgångar, maximera effektiviteten och leverera nya möjligheter. "

– Idag markerar ett transformationsblick för SpaceTime, och jag är glad över att bli med i en av världens bästa organisationer - ett globalt varumärke som omformar framtiden för nätverk och intelligent programvara. är glada för detta fantastiska tillfälle att hjälpa till att accelerera och skala Nokias IoT-verksamhet och ge en ny klass av nästa generationens IoT-lösningar kunder kan inte hitta någon annanstans, säger Rob Schilling, vd för SpaceTime Insight.

Annons

Annons

Annons

Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom  dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018
Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018

AI Forum 2018: Artificiell intelligens skapar ekonomisk tillväxt i Europa

"del av vår vardag"

– Artificiell intelligens är en central framgångsfaktor för Europa. Den innebär möjligheter för...