Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 16 2018
Senaste Nytt

AQ Group förvärvar B3CG Interconnect

Är leverantör av komplexa elektriska kablage, högspänningskablage och elektromekaniska moduler

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2018

AQ Group har den 8 maj tecknat ett avtal om att förvärva 100 procnet av aktierna i B3CG Intecconnect Inc. och dess dotterbolag B3CG Interconnect USA Inc. Köpeskillingen är 13,6 miljoner kanadensiska dollar plus en tilläggsköpeskilling över två år på max 6 miljoner kanadensiska dollar. Övertagandet sker omgående.

B3CG är leverantör av komplexa elektriska kablage, högspänningskablage och elektromekaniska moduler för varierande industrier. De två bolagen har en total omsättning om 35 miljoner kanadensiska dollar med en vinstmarginal i paritet med AQ. De har cirka 300 anställda i verksamheterna i  Saint Eustache, Quebec, Canada och i Plattsburgh, New York, U.S.A.  

– Vi är väldigt förväntansfulla över att etablera oss i Kanada och U.S.A. B3CG har en lång histora med erfaren ledning och bolaget passar bra in i vårt affärsområde Kablage. Vi har träffat deras största kunder och fått väldigt fin feedback så vi är väldigt glada över förvärvet. säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group.

– AQ Group är en stark spelare inom kontraktstillverkning och har dotterbolag med liknande verksamhet som oss. AQ har starka värderingar, som passar väl in i vår företagskultur. Vi ser positivt på att vara en del av en internationell koncern och vi tror att det kommer att hjälpa oss i våra tillväxtambitioner, säger François Demers, vd i B3CG.

Annons

Annons

Annons

Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom  dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018
Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018

AI Forum 2018: Artificiell intelligens skapar ekonomisk tillväxt i Europa

"del av vår vardag"

– Artificiell intelligens är en central framgångsfaktor för Europa. Den innebär möjligheter för...