Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 18 2019
Senaste Nytt

AQ Group förvärvar B3CG Interconnect

Är leverantör av komplexa elektriska kablage, högspänningskablage och elektromekaniska moduler

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2018

AQ Group har den 8 maj tecknat ett avtal om att förvärva 100 procnet av aktierna i B3CG Intecconnect Inc. och dess dotterbolag B3CG Interconnect USA Inc. Köpeskillingen är 13,6 miljoner kanadensiska dollar plus en tilläggsköpeskilling över två år på max 6 miljoner kanadensiska dollar. Övertagandet sker omgående.

B3CG är leverantör av komplexa elektriska kablage, högspänningskablage och elektromekaniska moduler för varierande industrier. De två bolagen har en total omsättning om 35 miljoner kanadensiska dollar med en vinstmarginal i paritet med AQ. De har cirka 300 anställda i verksamheterna i  Saint Eustache, Quebec, Canada och i Plattsburgh, New York, U.S.A.  

– Vi är väldigt förväntansfulla över att etablera oss i Kanada och U.S.A. B3CG har en lång histora med erfaren ledning och bolaget passar bra in i vårt affärsområde Kablage. Vi har träffat deras största kunder och fått väldigt fin feedback så vi är väldigt glada över förvärvet. säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group.

– AQ Group är en stark spelare inom kontraktstillverkning och har dotterbolag med liknande verksamhet som oss. AQ har starka värderingar, som passar väl in i vår företagskultur. Vi ser positivt på att vara en del av en internationell koncern och vi tror att det kommer att hjälpa oss i våra tillväxtambitioner, säger François Demers, vd i B3CG.

Annons

Annons

Annons