Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 16 2018
Senaste Nytt

Opus tar kontrakt i Chile

Vinner ny upphandling

Foto: Opus
Foto: Opus
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2018

Opus är ett teknologidrivet tillväxtföretag på marknaderna för vehicle inspection och intelligent vehicle support. Bolaget har ett starkt fokus på kundservice och innovativ teknik inom utsläpps- och säkerhetskontroller samt intelligent support av avancerade fordon. Opus har nu vunnit en offentlig upphandling och undertecknat en 9-årig koncession för fordonsbesiktning i Arica, Chile.

Opus Vehicle Inspection-division har tecknat ett nytt kontrakt med El Ministerio de Transportes och Telecomunicaciones i Chile, för att driva, bemanna och utrusta ett av deras besiktningsprogram för fordonssäkerhet i Arica, med avancerad teknik och effektiv hantering.   Programmet består av två stationer i hamnstaden Arica, en som besiktigar lätta fordon, och en som besiktigar både tunga och lätta fordon. Koncessionen förväntas generera cirka 120 miljoner kronor över den 9-åriga kontraktsperioden.

– Det här blir vårt femte fordonsbesiktningsprogram i Chile, vilket ökar vår närvaro på denna viktiga marknad. Vi ser fram emot att bygga ett långsiktigt partnerskap med regionen Arica. Programmet förväntas starta i Q4 2018, säger Alfredo R. Granai, president Opus Vehicle Inspection, Latin America.

 

Annons

Annons

Annons

Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom  dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018
Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018

AI Forum 2018: Artificiell intelligens skapar ekonomisk tillväxt i Europa

"del av vår vardag"

– Artificiell intelligens är en central framgångsfaktor för Europa. Den innebär möjligheter för...