Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 18 2019
Senaste Nytt

Opus tar kontrakt i Chile

Vinner ny upphandling

Foto: Opus
Foto: Opus
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2018

Opus är ett teknologidrivet tillväxtföretag på marknaderna för vehicle inspection och intelligent vehicle support. Bolaget har ett starkt fokus på kundservice och innovativ teknik inom utsläpps- och säkerhetskontroller samt intelligent support av avancerade fordon. Opus har nu vunnit en offentlig upphandling och undertecknat en 9-årig koncession för fordonsbesiktning i Arica, Chile.

Opus Vehicle Inspection-division har tecknat ett nytt kontrakt med El Ministerio de Transportes och Telecomunicaciones i Chile, för att driva, bemanna och utrusta ett av deras besiktningsprogram för fordonssäkerhet i Arica, med avancerad teknik och effektiv hantering.   Programmet består av två stationer i hamnstaden Arica, en som besiktigar lätta fordon, och en som besiktigar både tunga och lätta fordon. Koncessionen förväntas generera cirka 120 miljoner kronor över den 9-åriga kontraktsperioden.

– Det här blir vårt femte fordonsbesiktningsprogram i Chile, vilket ökar vår närvaro på denna viktiga marknad. Vi ser fram emot att bygga ett långsiktigt partnerskap med regionen Arica. Programmet förväntas starta i Q4 2018, säger Alfredo R. Granai, president Opus Vehicle Inspection, Latin America.

 

Annons

Annons

Annons