Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Semcon förvärvar tyskt företag inom teknisk dokumentation

Semcon utökar sin fysiska närvaro i Tyskland

Foto: HAAS-Publikationen
Foto: HAAS-Publikationen
Publicerad av
Peter Höök - 16 apr 2018

Semcon har förvärvat det tyska företaget HAAS-Publikationen GmbH. Genom förvärvet utökar Semcon sin närvaro inom produktinformation på den tyska marknaden. HAAS-Publikationen har kontor i Troisdorf, Dessau och Berlin och har mer än 25 års erfarenhet inom teknisk dokumentation och produktinformation, främst för järnvägsindustrin. Företaget har närmare 50 anställda och omsättningen för 2017 uppgick till cirka 50 miljoner kronor. Förvärvet förväntas få en positiv effekt på såväl rörelsemarginal som vinst per aktie för 2018.

– Med en utökad kunskap från flera branscher och ett gediget serviceerbjudande, både från HAAS-Publikationen och från Semcons globala verksamhet, kommer vi att bli en ännu starkare partner till både nuvarande och framtida kunder genom detta förvärv, säger Markus Granlund, vd och koncernchef på Semcon.

Semcon har erbjudit produktinformation till kunder på den tyska marknaden sedan 2012. Med förvärvet av HAAS-Publikationen kommer Semcon att utöka sin fysiska närvaro i Tyskland med tre ytterligare kontor, utöver det nuvarande kontoret i München.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet för HAAS-Publikationen, både för våra medarbetare och för våra kunder. Semcon är en stark, internationell spelare som ligger i framkant inom produktinformation. Vi ser fram emot att bli en ännu starkare partner för våra kunder i Centraleuropa, säger Stefan Moldenhauer, vd och en av säljarna, som kommer behålla en chefsposition efter förvärvet.

– Vår ambition med detta förvärv är att utöka vår förmåga att tillhandahålla ett konkurrenskraftigt och avancerat produktinformationserbjudande i Tyskland, alltid med användarens behov i fokus, avslutar Johan Ekener, affärsområdeschef Product Information på Semcon.

Annons

Annons

Annons