Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Riskkapitalbolaget Altor köper Trioplast

Investerar i ny teknik för  miljövänlig plast

Foto: Trioplast
Foto: Trioplast
Publicerad av
Peter Höök - 13 apr 2018

Trioplast omsätter 4.3 miljarder kronor och har cirka 1 000 anställda. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar, produktion i Sverige, Danmark och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad.

– Vi är stolta över att bli ägare till en svensk industriklenod som Trioplast. Vi är imponerade av bolaget, dess ledning och personal och ser fram emot att utveckla bolaget vidare. Vi tror att det finns stor potential inom de många högteknologiska produktsegment där bolaget är verksamt och kommer att fortsätta att investera i ny teknik för att framställa miljövänlig plast, säger Bengt Maunsbach, Partner på Altor.

– Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare. Altor har ett långsiktigt perspektiv och vi har en gemensam syn på hur vi kan utveckla Trioplast till en ännu starkare partner till våra många viktiga kunder, säger Andreas Malmberg, vd på Trioplast.

Transaktionen är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande och planeras att genomföras under maj månad. Altor och nyckelpersoner i ledningen kommer efter transaktionen att äga 100 procent av aktierna.

Annons

Annons

Annons