Mötesplatsen för dig inom svensk industri, dec, 13 2018
Senaste Nytt

Nordic Paper Åmotfors utökar tillståndskontrollen

Installerar vibrationsövervakning med HD-teknologi

Specialpappersbruket Nordic Paper Åmotfors. Foto: nordicpaper.com
Specialpappersbruket Nordic Paper Åmotfors. Foto: nordicpaper.com
Publicerad av
Peter Höök - 13 mar 2018

Från Nordic Paper Åmotfors har SPM Instrument mottagit en order på onlinesystem med accelerometrar för installation av ytterligare mätpunkter på specialpappersmaskinen PM6. Sedan våren 2013 är SPM Instrument huvudleverantör av vibrationsövervakning på roterande utrustning hos samtliga Nordic Papers tre pappersbruk i Sverige. Denna senaste order från Nordic Paper Åmotfors omfattar två enheter av onlinesystemet Intellinova med vibrationsmoduler samt sextiofyra DuoTech accelerometrar, avsedda för installation på torkpartiet. Investeringen är ett led i en målsättning att införa onlineövervakning på alla mätpunkter på PM6. Med trettiotvå kanaler per enhet är Intellinova mycket lämpligt för applikationer med många mätpunkter, som exempelvis pappersmaskiner.

Accelerometern DuoTech kombinerar det bästa av två banbrytande metoder för tillståndskontroll. De båda patenterade mätteknologierna HD ENV och SPM HD gör det möjligt att få en komplett konditionsstatus på övervakade objekt, med exceptionellt tydliga mätresultat och mycket långa förvarningstider för nedsatt mekanisk kondition.

Systemet är levererat och kommer att installeras under det planerade underhållsstoppet sommaren 2018. Förutom redan implementerad onlineövervakning av PM6 med Intellinova använder bruket i Åmotfors även det portabla instrumentet Leonova Diamond för rondering på mindre kritisk utrustning.

Annons

Annons

Annons