Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Paradox Interactive utser ny vd

Ebba Ljungerud tillträder

Foto: Paradox
Foto: Paradox
Publicerad av
Peter Höök - 13 feb 2018

Paradox Interactive AB meddelar idag att bolaget ämnar utse Ebba Ljungerud, nuvarande styrelseledamot sedan 4 år tillbaka samt Chief Commercial Officer på Kindred Group, till ny VD med start i augusti 2018. Nuvarande VD Fredrik Wester, kliver in i en ny roll som arbetande styrelseordförande och kommer att arbeta med bolaget på heltid. Styrelsens nuvarande ordförande, Håkan Sjunnesson, antar posten som vice ordförande.

Ebba Ljungerud har flera tillväxtresor i olika bolag bakom sig. Hon har gedigen erfarenhet av att leda bolag med internationell verksamhet och hög komplexitet samt har haft resultatansvar för omfattande affärsområden med stora personalstyrkor. Hon har även byggt upp flera starka ledningsteam. Ebba arbetar för närvarande som Chief Commercial Officer på Kindred Group i London, fd Unibet Group.

Fredrik Wester kommenterar:

– En av anledningarna till att vi har kommit så här långt, är att vi har byggt på det vi kan bäst samtidigt som vi vågat utmana oss själva och inte varit rädda för att göra de förändringar som krävs för att ta bolaget till nästa nivå. Som ett led i det är det viktigt att vi har rätt personer på rätt plats. Vi har väldigt högt förtroende för Ebba efter våra år tillsammans i styrelsen och jag är övertygad om att hon kommer att stärka upp vårt team på Paradox enormt.

– Mina fyra år i Paradox styrelse har följt ungefär samma utveckling som bolaget, det har gått fort, varit utmanande, krävt snabba förändringar och framförallt varit otroligt kul. Det är ett fantastiskt bolag och jag har haft förmånen att jobba inte bara med Fredrik och övriga styrelsen utan även ledningsgruppen och personer i bolaget, säger Ebba Ljungerud.

Annons

Annons

Annons