Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Småföretagarna puffar för kvinnligt entreprenörskap

Vill införa BOT-avdrag för att stimulera kvinnligt företagande

Foto: Småföretagarnas Riksförbund.
Foto: Småföretagarnas Riksförbund.
Publicerad av
Peter Höök - 12 feb 2018

Endast ett av fyra företag drivs av en kvinna. Därför vill Småföretagarnas Riksförbund införa BOT-avdrag, med liknande upplägg som RUT- och ROT-avdrag för att stimulera kvinnligt företagande.

Ett BOT-avdrag skulle minska belastningen på sjukvården och ge en större del av befolkningen möjlighet att förebygga ohälsa genom friskvård. Om man räknar med att 1 av 3 skulle känna sig hjälpta av friskvård skulle ett BOT-avdrag vara värt drygt 7 gånger mer än det kostar. Det skulle skapa förutsättningar för fler kvinnor att bli företagsledare då det är en bransch som lockar kvinnor att utbilda sig och starta eget.

– Att starta företag är en stor satsning och då vill man ha långsiktiga spelregler att förhålla sig till, som till exempel ett införande av BOT-avdrag skulle kunna bli. Företagare blir man för att man brinner för något, inte för att man tror att man ska bli miljonär. Hållbart företagande för oss är att fler ska kunna leva, och överleva, på sitt företagande och känna någon form av trygghet i det, säger Anneli Egestam, Småföretagarnas Riksförbund.     

Annons

Annons

Annons