Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

SKF lanserar ny sensor på Underhållsmässan

Instegsmodell för kontroll av maskiners hälsa

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Peter Höök - 12 feb 2018

Det ska vara enkelt att komma igång med tillståndskontroll av maskinparken. Det är grundtanken bakom SKF Enlight QuickCollect som nu lanseras på den svenska marknaden i samband med Underhållsmässan. SKF Enlight QuickCollect är en trådlös portabel sensor som inte kräver expertkunskap inom tillståndsdiagonstik eller omfattande träning för att användas. Även en oerfaren användare kan börja övervaka maskinhälsan på sin roterande utrustning.

Genom att använda SKF Enlight QuickCollect i kombination med en mobilapp kan man enkelt identifiera maskinens tillstånd samt dela inspektions-, process- och maskinhälsodata med relevant personal. Insamlade data kan även skickas vidare till SKF:s experter för analys och rådgivning. SKF QuickCollect är designad för att klara industriell miljö och även klassad för att användas i explosiv miljö. Sensorn mäter vibrationshastighet, envelope och temperatur och klarar åtta timmars batteritid.

– Den största utmaningen i att förstärka underhållsrutiner för maskinutrustning är först och främst att få tillgång till data. QuickCollect-sensorn och apparna gör uppgiften inte bara enklare utan också billigare än någonsin tidigare. Det här systemets övervakningssystem på grundnivå kräver inte massor av träning eller skickliga vibrationsanalytiker. Det ger dig direkt indikation på maskinhälsa och möjlighet till diagnostik samtidigt som du kan koppla upp dig till experthjälp när det behövs, säger Barrie Rogers produktchef för SKF Enlight QuickCollect

Annons

Annons

Annons