Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 16 2018
Senaste Nytt

Scania drar ner på inhyrd personal

Fasar ut befintlig och satsar på  ny hyttmodell

Foto: Scania
Foto: Scania
Publicerad av
Peter Höök - 12 feb 2018

I samband med att Scania i Oskarshamn ställer om produktionen under året kommer den inhyrda personalen att minska.Det rapporterar Barometern.

– Det vi ser i dag är att vi tyvärr inte har möjlighet att erbjuda alla inhyrda medarbetare ett nytt uppdrag på Scania i Oskarshamn, säger platschefen Roger Blezell till tidningen.

Scania i Oskarshamn har sedan en tid tillbaka producerat dubbla hyttprogram, dels till den befintliga lastbilsmodellen, dels till den nya modellen New truck Generation. Under måndagsmorgonen informerades personalen om förändringarna.

Annons

Annons

Annons

Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom  dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018
Programmet under konferensen AI Forum 2018 bestod av paneldiskussioner och workshoppar. Konferensen samlade europeiska ministrar, företagsledare och experter på AI. paneldiskussionerna debatterades hur Europas styrkor inom användningen av AI skiljer sig från andra områdens, såsom Kinas och USA:s. Dessutom dryftades frågan om hur man i Europa kan stödja företag som baserar sin affärsverksamhet på AI. Foto; AI Forum 2018

AI Forum 2018: Artificiell intelligens skapar ekonomisk tillväxt i Europa

"del av vår vardag"

– Artificiell intelligens är en central framgångsfaktor för Europa. Den innebär möjligheter för...