Mötesplatsen för dig inom svensk industri, aug, 17 2018
Senaste Nytt

Region Uppsala satsar på tech-sektorn

Lägger tre miljoner kronor på startups inom tech-sektorn

Jenny Lundström, ordförande regionala utvecklingsnämnden i Uppsala
Jenny Lundström, ordförande regionala utvecklingsnämnden i Uppsala
Publicerad av
Peter Höök - 08 feb 2018

Det är Uppsala kommun som har identifierat ett behov av att vidareutveckla innovationsmiljön och stödet till entreprenörer och så kallade startups inom tech-sektorn. Tech-sektorn är ett begrepp som siktar in sig på teknikföretag som utvecklar digitala innovationer.

Uppsala kommun kommer att arbeta i projektform med en 3-årig strategisk satsning på att utveckla tech-sektorn i Uppsala utifrån tre fokusområden: Attraktiva miljöer för entreprenörer och start-ups, Fler och bättre samarbeten samt behålla och attrahera talang.

– Det finns en mycket stor potential i tech-sektorn och det är viktigt att vi möter behovet av en god utvecklingsmiljö för dessa nya företag. Det är av stor betydelse för Uppsala län och naturligt för Region Uppsala att vara en aktiv part i det arbetet, säger Jenny Lundström (MP), ordförande för regionala utvecklingsnämnden.

Region Uppsala anser att projektets ansats att skapa än bättre förutsättningar för fler globalt konkurrenskraftiga innovativa Uppsalabaserade företag inom tech-sektorn ligger i linje med den regionala utvecklingsstrategins prioriteringar. Därför går nu Region Uppsala in och satsar en miljon kronor per år 2018 – 2020 (samma summa som Uppsala kommun satsar).

Annons

Annons

Annons