Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Elon Group, får ny VD och koncernchef

Stefan Lebrot tillträder i juli

Stefan Lebrot, Elon Groups nye vd och koncernchef
Stefan Lebrot, Elon Groups nye vd och koncernchef
Publicerad av
Peter Höök - 22 jan 2018

Christer Larsson lämnar under juli månad tjänsten som ELON Groups VD & koncernchef efter att ha arbetat inom koncernen i drygt sjutton år.

– Jag är jättestolt över det som vi har åstadkommit tillsammans. Vi har samlat de olika fackhandelskedjorna under ett gemensamt varumärke, breddat den nordiska positionen med Euronics i Norge samt byggt upp ett effektivt logistik- och backofficecenter i Örebro. Jag har sedan en tid tillbaka haft en diskussion med styrelsen gällande min succession. Nu när den är klar, vill jag ägna mig åt andra saker, säger Christer Larsson.

Den nye vd:n och koncernchefen Stefan Lebrot har en gedigen bakgrund från vitvarubranschen. Han har under 17 år arbetat på Electrolux, bland annat som vd för Electrolux Sverige och Electrolux Norge och är idag vd för Smeg Nordic.

– Stefan Lebrots handlingskraft och ledaregenskaper blir en stor tillgång för oss, säger Elon Groups styrelseordförande Fredrik Johansson.

– Jag känner mig hedrad och mycket laddad över att ha blivit utvald för att vidareutveckla Sveriges enda fackhandelskedja och specialist inom elektriska produkter för hemmet, säger Stefan Lebrot. Den strategiska planen för kedjan är satt av styrelsen och nu kommer vi att verkställa den med kraft och precision.

Annons

Annons

Annons