Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Maintpartner förser Finland med reservkraft

Värdet på avtalet som träder i kraft den 1 juli är cirka 3,3 miljoner euro

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 10 jan 2018

Det finländska stamnätsföretaget Fingrid har valt Maintpartner som leverantör för drift och underhåll av sina nio reservkraftverk. Tjänsterna omfattar underhåll och reparation av utrustning och fastigheter, provdrift och operation vid behov samt allmän övervakning. Reservkraftverken utgör en del av störningsreserven i Finlands kraftsystem med syfte att säkerställa att tillräckligt med elektricitet genereras för att motsvara efterfrågan om till exempel ett större kraftverk slutar fungera.

– Vi är stolta över att få ta hand om störningsreserven i det finländska kraftsystemet och tacksamma för förtroendet som Fingrid gett oss”, säger Kosti Rautiainen, chef för energiverksamheten vid Maintpartner.

– Vi har över ett tusen professionella medarbetare i Finland och den högsta kompetensen inom drift och underhåll av kraftverk. Våra anställdas kunskaper och vår geografisk täckning garanterar att vi som Fingrids partner kan reagera snabbt och säkerställa att det finns tillräckligt med elektricitet vid störningar.

– Servicekontraktet tilldelades som offentlig upphandling under 2017 och vi satsade mycket på upphandlingsprocessen. Kontraktmallen förnyades och vi betonade kvaliteten på tjänsterna. Vårt ambitiösa mål är att ytterligare förbättra driftsäkerheten och därmed bidra till att konsumenter får mer nytta av reservkraftverken med lägre pris, berättar Sampsa Holmberg, kraftverkschefen vid Fingrid.

 

Annons

Annons

Annons