Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Powercell tar kinesisk miljonorder

Levererar bränsleceller som ökar elbilars aktionsradie

Foto: Powercell
Foto: Powercell
Publicerad av
Peter Höök - 10 jan 2018

Ett etablerat och innovativt fordonsföretag i Kina har lagt en order på PowerCell S2 bränslecellsstackar till ett ordervärde om en dryg miljon kronor. Kunden, som utvecklar bränslecellsbilar för privatpersoner, kommer att testa bränslecellsstackarna i företagets elbilar.

– Kina har stora ambitioner för att ersätta dagens fossilberoende fordonsflotta med elbilar som drivs med batteri och bränsleceller, och har ett omfattande stöd till byggandet av dessa så kallade New Energy Vehicles. Samtidigt som detta stöd nyligen har justerats för att gynna bränslecellsbilar, ser vi att städer och enskilda företag tar egna initiativ för att ytterligare påskynda omställningen till fossilfritt. Det är vi stolta över att kunna bidra till, säger Per Wassén, vd för PowerCell Sweden.

Kunden har under flera år använt sig av batteridrift i sina fordon, men upplever att elnätens begränsade kapacitet, den bristande tillgången till laddstolpar och den långsamma laddningen av batterierna begränsar möjligheterna till utveckling.

– De bränslecellsstackar på vardera 20 kW som kunden har beställt kommer att användas som så kallade range extenders i bilarna. Det gör att man kan köra väsentligt mycket längre än om man tvingades att lita enbart på batteridrift. Det är ett smart sätt att kombinera batteriers och bränslecellers respektive fördelar och en bakgrund till det ökande intresset för bränsleceller, avslutar Per Wassén.

Annons

Annons

Annons