Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Coor förvärvar FM-företag i Norge

Köper Obos Eiendomsdrift

Foto: Coor
Foto: Coor
Publicerad av
Peter Höök - 09 jan 2018

Coor har tecknat avtal om förvärv av det norska fastighetsserviceföretaget Obos Eiendomsdrift, ett dotterbolag inom Obos-koncernen. Obos Eiendomsdrift har 45 anställda och en årlig omsättning på cirka 70 miljoner kronor. Genom förvärvet stärker Coor sitt erbjudande inom fastighetsservice och sin position som ledande serviceleverantör i Oslo-regionen.

Obos är Norges största byggföretag och bostadsförvaltare. Dotterbolaget Obos Eiendomsdrift hanterar fastighetsservice till Obos fastighetsbestånd i och runt Oslo. Förvärvet av Obos Eiendomsdrift kompletterar Coors verksamhet i Norge och stärker erbjudandet inom avancerad fastighetsservice.

I anslutning till förvärvet tecknar Coor och Obos ett strategiskt samarbetsavtal för utveckling av fastighets- och arbetsplatstjänster i Norge. För Coor innebär förvärvet även uppdragsvolymer till Obos i Oslo-regionen.

Köpeskillingen uppgår till 47 miljoner norska kronoroch förvärvet finansieras helt inom ramen för Coors existerande finansiering.

– Genom förvärvet av Obos Eiendomsdrift expanderar Coors norska verksamhet i linje med tillväxtstrategin för segmentet fastighetsservice, samtidigt som det finns synergier att realisera, kommenterar Mikael Stöhr, vd och koncernchef Coor.

Obos Eiendomsdrift är ett företag som passar bra in i Coors norska portfölj och som stärker verksamheten med viktig spetskompetens inom ett område med stor potential. Samtidigt med affären ingår Coor ett samarbetsavtal med Obos, vilket öppnar för många spännande möjligheter i framtiden, kommenterar Nikolai Utheim, vd för Coor i Norge.

Annons

Annons

Annons