Mötesplatsen för dig inom svensk industri, dec, 13 2018
Senaste Nytt

Cidan Machinery köper österrikiska Forstner Maschinenbau

Foto: Cidan
Foto: Cidan
Publicerad av
Peter Höök - 09 jan 2018

Cidan Machinery Sweden, välkänd tillverkare av maskiner för plåtbearbetning har köpt 100 procent av aktierna i österrikiska Forstner Maschinenbau. Forstner utvecklar och tillverkar ett brett sortiment inom klippsträckor och coilhantering för industri, plåtslagare och arkitektur inom byggnadsplåt. Forstner kommer fortsätta att utveckla sin verksamhet i Feldkirch i Österrike och i framtiden fungera som koncernens huvudsakliga kompetenscenter för klippsträckor och coilhantering.

– Forstners kompletta program med maskiner av hög kvalitet och starka närvaro i de tysktalande länderna ger den nya gruppen ett starkt fäste på en global marknad, säger Peter Tafazoli, CEO, Cidan Machinery. Forstners tidigare ägare och nuvarande verkställande direktör, Renato Romagna, stannar kvar i företaget för att säkra en smidig övergång.

– Vårt långvariga samarbete har visat att Cidan Machinery är en pålitlig partner som kan föra ut Forstners maskiner och tjänster på den globala marknaden. Med våra kompletterande produkter blir våra företag en perfekt mix och kombinationen kommer stärka förmågan att investera i produktutveckling mot industri 4.0.

Koncernens huvudkontor kommer ligga i Götene, under det juridiska namnet Cidan Machinery Sweden. De tre nuvarande varumärkena Göteneds, Cidan och Forstner kommer att hållas inom den nya gruppkonstellationen. Cidan Machinery Group kommer efter förvärvet ha egna anläggningar i Sverige, Österrike, Danmark, USA och Kina. Gruppen kommer ha en nettoomsättning på nära 400 miljoner kronor och ha cirka 160 anställda.

Annons

Annons

Annons