Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Saab tar order av tyska armén

Ordervärde 107 miljoner kronor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 09 jan 2018

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order från BAAINBw, som ansvarar för anskaffning, drift och underhåll av tyska försvarets materiel, gällande uppgradering av den tyska arméns fordonssimulatorer. Ordervärdet är 107 miljoner kronor och leveranser påbörjas 2018. 

Uppgraderingen inkluderar leverans av både ny mjukvara och hårdvara till tyska fordon och stridsvagnar som använder BT 46, såsom Leopard, Fennek, Marder och Wiesel. Framför allt ska den nya standarden för laserkoder, SISO, implementeras vilket ger den tyska armén interoperabilitet med de flesta länder i Europa. Fler och fler länder ansluter sig till SISO-koden eftersom antalet multinationella samövningar ökar. I en nära framtid kommer 12 länder i Europa använda den nya standarden.

– Säkerhetsläget i Europa innebär att fler och fler av våra kunder understryker att interoperabilitet är extremt viktigt för att kunna genomföra multinationella övningar av hög kvalitet. Vi har ett långt och mycket bra samarbete med den tyska kunden och den här ordern stärker vår relation och Saabs närvaro i Tyskland, säger Åsa Thegström, chef för affärsenhet Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

BT 46 har redan levererats till fler än 20 länder till stöd för stridsövningar med fordon och tillhörande vapensystem. Över 7000 fordonssimulatorer har levererats till fler än 100 tillämpningar världen över.

Annons

Annons

Annons