Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Derome expanderar i Norge

Köper företaget Takstolsteknikk I Svarstad

Foto: Derome
Foto: Derome
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2018

Takstolteknikk i Svarstad är ett företag med 14 anställda, som startade 1993. Idag har bolaget en omsättning på cirka 25 miljoner kronor. Nu förvärvar Derome verksamheten.

– Det här är ett utmärkt sätt för oss att vidareutveckla vår etablering i Norge, säger Mats Lindblom, vd för Derome Roofing Company i Norge. Med vår befintliga takfabrik i Minnesund har vi börjat i liten skala för att lära känna den norska marknaden. När vi tar ett steg vidare mot vårt mål att bli en stabil aktör på den norska takmarknaden.

– Vi tog över den nya fabriken den 1 januari 2018 och förvärvet äger rum vid skrivningstillfället. En av våra egna svenska anställda avbryter sina pågående uppgifter och blir omedelbart projektledare i Svarstad. Tanken är att kunna ta hand om de olika funktionerna för tillverkning av takkonstruktioner.

Derome strävar efter att fortsätta expandera i Norge, med fokus på sydöstra delen av Norge. Men andra geografiska områden är också intressanta, särskilt när det gäller broar och tunnelportaler.

– Genom förvärvet av Eidsvoll Roof Stack Factory för drygt ett år sedan har vi fått en stark position inom infrastrukturindustrin, säger Mats Lindblom. Vi är en ledande leverantör av broar och tunnelportaler, och tack vare förvärvet av Takteknikk har vi fått en starkare ställning på marknaden.

Annons

Annons

Annons