Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Bravida stärker närvaron i Helsingforsregionen

Förvärvar finska Adison Oy

Foto: Bravida
Foto: Bravida
Publicerad av
Peter Höök - 04 jan 2018

Bravida förvärvar finska Adison Oy och förstärker därmed sin position som helhetsleverantör i den snabbväxande Helsingforsregionen. Bolaget har omkring 70 anställda och en omsättning på motsvarande cirka 190 miljoner kronor.

Adison Oy är en betydande leverantör inom stambyten och erbjuder tjänster inom el, vs, ventilation och byggnadskonstruktion. Förvärvet innebär att Bravida får en ännu starkare närvaro på marknaden i den viktiga huvudstadsregionen.

– Det här är ett strategiskt förvärv för Bravida. Vårt mål är att växa i Finland och genom detta förvärv blir vi en betydande leverantör på den växande renoveringsmarknaden i Helsingforsregionen, med fokus på slutkund, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

Adison Oy grundades 1993 och ägs idag av fem privatpersoner varav tre är anställda i bolaget.

– Med Bravida som ägare vinner vi flera konkurrensfördelar, bland annat inom inköp. Dessutom blir vi en del av en större organisation vilket ger oss större muskler. Detta bidrar till att vi kommer kunna erbjuda fler kunder kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet, säger Juha Silovaara, vd, Adison Oy.

Annons

Annons

Annons