Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Bravida köper danska Electric Viborg

Tillträder som ägare per den 2 januari

Foto: Electric Viborg
Foto: Electric Viborg
Publicerad av
Peter Höök - 03 jan 2018

Bravida Danmark förvärvar Electric Viborg och stärker därmed närvaron i Viborg. Företaget som är ett av de ledande inom elservice i Viborg kompletterar Bravidas verksamhet i en region som idag har stor tillväxt. Electric Viborg har idag cirka 30 medarbetare och omsatte under 2016 omkring 20 danska kronor. Det är ett lönsamt företag med en mycket kompetent organisation som huvudsakligen fokuserar på elservice och säkerhet.

– Jag är mycket glad över att välkomna Electric Viborgs anställda till Bravida. Verksamheten har ett gott rykte i Viborg, kompetenta medarbetare och en god kundbas. Just nu befinner sig regionen kring Viborg i en tillväxtfas och Bravida är med i flera stora projekt där vi hoppas få efterföljande serviceuppdrag. Genom förvärvet stärks vår kapacitet att leverera i projekten och vårt serviceerbjudande blir mer utvecklat i området, säger Klaus Villefrance, regionchef Bravida Danmark region Nord.

De tidigare ägarna, Bent Svane, Helle Svane och Lars Hansen kommer fortsatt vara verksamma i bolaget. Lars Hansen blir avdelningschef, med ansvar för organisationen inom avdelningen.

– När vi beslutade att sälja verksamheten sökte vi en köpare som skulle ta över både medarbetare och kunder. Vi känner stort förtroende för Bravida och deras varumärke och det känns tryggt att överlåta vår verksamhet till dem, säger Bent Svane, tidigare ägare Electric Viborg.

Annons

Annons

Annons