Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Saab tar order på mobila kamouflagesystem

Erbjuder ett multispektralt skydd

Foto: SAAB
Foto: SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 19 dec 2017

Saab har fått en order från det tyska företaget Krauss-Maffei Wegmann GmbH för leverans av det mobila kamouflagesystemet MCS. Leveranserna kommer att genomföras under perioden 2018-2022. Barracuda Mobile Camouflage System är en flexibel kamouflagelösning som ger ett multispektralt skydd för rörliga och stillastående fordon. Kamouflagesystemet som beställts av KMW kommer att användas på den tyska arméns nya stridsvagn Leopard 2 A7V som är den senaste versionen av Leopard 2 A7, och som har utvecklats och tillverkats av KMW. Det beställda kamouflagesystemet levereras i skogskonfiguration.

– Vi är fullständigt certifierade som leverantör av avancerade mobila kamouflagelösningar av kunden, och det är vi naturligtvis mycket stolta över. Den här ordern gör det möjligt för kunden att utrusta sina stridsvagnar med ett pålitligt, multispektralt och beprövat kamouflagesystem, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Barracudas avancerade kamouflageprodukter har exporterats till fler än 60 länder över hela världen. Saab erbjuder ett unikt paket med skräddarsydda kamouflagesystem och lösningar för skydd av trupp som försämrar fiendens förmåga att upptäcka mål och anfalla dem. Dessa lösningar skyddar personal, fordon och fältanläggningar mot fientliga sensorer och fientligt måluttag.

Kamouflagelösningarna erbjuder ett multispektralt skydd. Allt från ultraviolett stålning, synligt ljus, närinfrarött ljus till värmesensorer och radar. Det inbyggda skyddet mot värmestrålning minskar temperaturen i fordonen och ökar besättningens komfort, träffsäkerhet och bränsleeffektivitet.

Annons

Annons

Annons