Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Semcon inleder nytt samarbete med Fortum

Projektet beräknas omsätta cirka 20 miljoner kronor

Foto: Semcon
Foto: Semcon
Publicerad av
Peter Höök - 07 dec 2017

Teknikföretaget Semcon inleder ett nytt samarbete med energikoncernen Fortum. Projektet berör den kommande ombyggnationen av vattenkraftstationer vid Kallsjön. Arbetet väntas sträcka sig över två år och omsätta cirka 20 miljoner kronor.  Under ombyggnationen kring Kallsjön i Åre kommun kommer Semcon att vara ansvarig för konstruktion, dokumentation, leverans, montage, provning och idrifttagning av ny ställverksutrustning och magnetisering.

– Vi har genomfört projekt tillsammans med Fortum under många års tid. Det känns väldigt positivt att vi får fortsatt förtroende som deras samarbetspartner även under denna ombyggnation, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

Anbudsprocessen har pågått under hösten och entreprenadprojektet kommer att påbörjas direkt av Semcon. Arbetet omfattar omkring 10 personer. Fortum är idag en ledande aktör inom ren energi med omsättning på 3,6 miljarder euro. Totalt omfattar verksamheten 130 vattenkraftverk.

– Vi behöver minimera riskerna för långa produktionsstopp och försäkra oss om att projektet genomförs enligt plan. Med Semcon kan vi vara säkra på att vi får en komplett, pålitlig och prisvärd leverans, säger Johan Nolander, projektledare på Fortum.

Semcons erbjudande inom energi och förnybara energikällor är i huvudsak inriktat på el- och kontrollutrustning för vattenkraftstationer, transformatorstationer och omformarstationer.

Annons

Annons

Annons