Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Hexatronic köper amerikanska Blue Diamond Industries

Stärker erbjudandet på den amerikanska merknaden

Foto: Hexatronic
Foto: Hexatronic
Publicerad av
Peter Höök - 07 dec 2017

Hexatronic Group har den 4 december 2017 ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Blue Diamond Industries LLC, en amerikansk tillverkare av rör och dukt för  telekommunikations- och kraftmarknaden, för en fast köpeskilling uppgående till 24,5 miljoner dollar och upp till ytterligare maximalt 2,5 miljoner dollar i tilläggsköpeskilling. Efter beaktande av en skattelättnad om cirka 4 miljoner dollar, som följer av transaktionsstrukturen uppgår den totala köpeskillingen till 20,5 miljoner dollar.

Bolaget, med huvudkontor i Lexington, Kentucky, har en modern produktionsanläggning i Middlesboro i Kentucky och har 85 anställda. Säljare är ledningsgruppen, vilka samtliga kommer fortsätta i sina nuvarande roller.

– Det är med stor glädje jag välkomnar BDI till Hexatronickoncernen. BDIs produktportfölj både kompletterar och stärker vårt erbjudande på den amerikanska marknaden. Dessutom stärker förvärvet betydligt vår närvaro på denna viktiga marknad, säger Henrik Larsson Lyon, vd i Hexatronic Group.

 

 

Annons

Annons

Annons