Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Eon levererar drivmedel till elbil

Uniti förlägger produktionen till Landskrona

Foto: Eon
Foto: Eon
Publicerad av
Peter Höök - 30 nov 2017

Uniti är ett svenskt företag som utvecklar morgondagens citybilar. Den 7:e december kommer Uniti presentera sin första modell – en uppstickare som utmanar den konventionella synen på bilar. Eon kommer att förse ägaren till en Uniti med solel.
Uniti har funnits i Lund sedan 2016, där man har utvecklat en helt ny elbil med föraren som utgångspunkt och kan komma att förändra uppfattningen om hur en bil ska se ut och köras.

– I dag finns det helt andra möjligheter. Hela bilen och användarupplevelsen har digitaliserats för att öka säkerheten, komforten och körglädjen, samtidigt som miljöpåverkan minimeras, säger Tobias Ekman, Innovation Manager på Uniti.

Företaget har nu beslutat sig för att lägga produktionen i Landskrona. Produktionen av de nya elbilarna kommer att sättas upp under nästa år och Uniti har i dagsläget redan fått in nästan 1000 förbeställningar. Samarbetet med Eon innebär att kunden i samband med köpet av en Uniti-bil i Sverige får solel motsvarande drivmedel till bilen i fem år, vid normalt användande.

– Också detta är ett nytt sätt att tänka. Vi vet att den största delen av laddningen kommer att ske i hemmet därför tycker vi att det här erbjudandet är en mycket hållbar lösning, säger Tobias Ekman.

– Detta ligger helt i linje med vår profil: Nytänkande och förnybart, säger Karin Waldén, Affärsutvecklingschef, Eon eMobility Nordic.

Annons

Annons

Annons