Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

SynerLeap prisas för sitt arbete med svenska startups

Genomför matchmaking med högintressanta startups

Foto: SynerLeap
Foto: SynerLeap
Publicerad av
Peter Höök - 17 nov 2017

Under Ignite Sweden Day på torsdagskvällen den 16 november på Münchenbryggeriet i Stockholm mottog ABBs tillväxthub SynerLeap priset ”Ignite Sweden Startup Engagement” för att ha genomfört mest matchmaking med startups under 2017. ABB är det storföretag som jobbat allra mest med matchmaking med startups av de 37 storföretag som deltagit i Ignite Sweden under 2017, vilket därför uppmärksammades med en utmärkelse som nu delas ut för första gången. Motiveringen lyder:

Som ett steg i sin växande roll i startup-communityn och sin satsning på att hitta modeller som möjliggör samarbete med startups har denna industriella ledare under året träffat hela 68 startups genom Ignite Sweden. Genom att involvera ett flertal olika affärsområden i aktiviteterna, har ABBs tillväxthub SynerLeap underlättat för startups att bygga ut sina nätverk inom en global organisation; en nyckel för att kunna identifiera konkreta affärsmöjligheter.

– Projektet är fantastiskt arrangerat av Ignite Sweden med Stina Lantz i spetsen. Det har varit ett privilegium att med ett team bestående av tio ABB-kollegor från olika enheter och roller gemensamt med SynerLeap ha genomfört matchmaking med högintressanta startups. Här bygger vi Sveriges framtid tillsammans, det kommer att märkas, säger en stolt Peter Löfgren, vd för SynerLeap.

– Det är mycket glädjande att SynerLeap har blivit en viktig del av ABB där vi öppnar upp för snabbväxande startupps med värdeerbjudanden för industrin. Vi ser redan resultat i form av mer värdeskapande samarbeten och snabbare innovationstakt. Tack till Peter och teamet på SynerLeap som drivit utvecklingen på ett mycket bra sätt, tillsammans med våra affärsenheter, kunder och partners, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Annons

Annons

Annons