Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 23 2018
Senaste Nytt

SCA Packaging Obbola utökar tillståndskontroll

Investerar nu i sina två första onlinesystem

SCAs fabrik i Obbola. Foto: sca.com
SCAs fabrik i Obbola. Foto: sca.com
Publicerad av
Peter Höök - 14 nov 2017

SCA Packaging Obbola investerar nu i sina två första onlinesystem av modellen Intellinova Parallel EN, det senast utvecklade onlinesystemet från SPM som också är mycket väl lämpat för Industri 4.0, där datakvalitet är en framgångsfaktor. Intellinova Parallel EN är ett högpresterande och kraftfullt mätsystem med sexton kanaler, där mätning kan ske både parallellt och synkront på samtliga.

Mätsystemen ska övervaka mekanisk kondition för en tvättpress och ett tvättfilter, som båda är långsamtroterande applikationer. För fyra av lagren tillhörande tvättfiltret är varvtalet så lågt som 2 varv per minut. Mätdata analyseras i den omfattande mjukvaran Condmaster Ruby 2018, som erbjuder mängder av praktiska analys- och diagnostikfunktioner. Installation och driftsättning av systemen sker innan årsskiftet 2017/2018 i samarbete mellan SCA och SPM.

Per Wiklund, underhållsingenjör, kommenterar investeringen: Med den här utrustningen kommer vi att kunna agera mer proaktivt och därmed öka tillgängligheten på anläggningen.

Onlinesystemet Intellinova i andra versioner används redan sedan flera år på anläggningen i Obbola, däribland på en tvättpress i kokeriet samt på vira-, press- och torkpartierna i linermaskinen.

Annons

Annons

Annons