Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 23 2018
Senaste Nytt

Verkstadsföretaget Dreisen multietniskt

Kvinnligt företagande ger utrymme för människomix

Foto: Eget
Foto: Eget
Publicerad av
Peter Höök - 13 nov 2017

Mia Gyllenhammar är en ovanligt företagare. Dels är hon vd för ett verkstadsföretag vilket är riktigt ovanligt. Dels har hon en riktig mix av kulturer anställda i sitt företag. Personalen är en kombination av män och kvinnor med olika religioner från skilda länder som Libanon, Afghanistan, Brasilien och Bosnien.

– Att jag är kvinna och entreprenör kan vara en förklaring till hur personalsammansättningen ser ut här på Dreisen. En annan förklaring är att jag är uppvuxen i Belgien och är van vid ett mångkulturellt samhälle. Har man en internationell utblick så är det lättare att vara med folk från olika kulturer, Säger Mia Gyllenhammar till Industrinyheter.se

Hur upprätthåller man sin auktoritet som chef och kvinna gentemot kulturer där kvinnan inta har samma status som män?

– Min roll som chef har aldrig ifrågasatts. Jag vet inte om det beror på mitt ledarskap eller om man har större respekt för chefen i andra kulturer. Det har i alla fall aldrig varit ett problem för mig.

Att det förekommer kulturkrockar sticker inte Mia Gyllenhammar  under stol med.

– Det är självklart att det kan bli slitningar mellan olika personalgrupper. Men jag upplever inte att det har med religionen att göra utan är snarare språkliga problem som ligger bakom. Det är inte alltid lätt att uttrycka känslor på andra eller i vissa fall tredjespråk. Men sådana konflikter brukar vi lösa ganska enkelt.

Dreisen ställer ut på Elmia Subcontractor i Jönköping i november.

Annons

Annons

Annons