Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 21 2018
Senaste Nytt

Svensk hälso- och sjukvård på export

Regeringen introducerar Team Sweden Care and Health

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 12 okt 2017

Regeringen vill öka exporten för hälso- och sjukvård, omsorg, läkemedel, biomedicin och medicinteknik. Redan nu är områdena en viktig del inom den svenska exporten, men andelen kan öka. Svensk omsorg samt hälso- och sjukvård har medicinska resultat i världsklass. För att ta vara på och samla alla de resurser och erfarenheter som finns etableras nu en ny aktiv arbetsgrupp under Team Sweden-paraplyet, Team Sweden Care and Health.

 Svensk export är en grundbult i vår ekonomi som skapar tillväxt, sysselsättning och bidrar till vår välfärd. Omsorgs-, hälso- och sjukvårdsektorn är redan idag en viktig del av svensk export men vi ser att det finns ännu större potential inom vår välfärdsektor. Det finns ett stort intresse för svensk välfärd och välfärdsteknologi i omvärlden, säger socialminister Annika Strandhäll.

Team Sweden Care and Health ska skapa bättre förutsättningar för att ta vara på möjligheterna för ökad svensk export och investeringsmöjligheter inom hälso- och sjukvårdssektorn. Under onsdagen var representanter för näringsliv, akademin, myndigheter, kommuner och landsting samt flera departement inbjudna till Socialdepartementet för att påbörja dialog och samverkan för att ge ökad kvalitet till främjandearbetet.

Team Sweden Care and Health är en högnivågrupp som kommer att träffas regelbundet under ledning av Socialdepartementets statssekreterare.

Annons

Annons

Annons