Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 21 2018
Senaste Nytt

Coor tecknar avtal med Finlands största hotelloperatör

Avtalet beräknas omsätta cirka 35 miljoner kronor

Foto: Coor
Foto: Coor
Publicerad av
Peter Höök - 12 okt 2017

Det nya avtalet avser FM-tjänster och är tecknat med en av Finlands största hotelloperatörer, Sokotel Oy. Avtalet beräknas omsätta cirka 35 miljoner kronor i abonnemangsvolym på årsbasis med möjlighet till ytterligare projektvolymer. Uppdraget innebär att Coor växer sin lokalvårdsverksamhet signifikant i Finland och nyanställer runt 200 personer.

Uppdraget innebär att Coor kommer att utföra lokalvård på sex hotell under varumärket Radisson Blu och Sokos Hotel i Helsingfors, Esbo och Uleåborg. Det omfattar städning av hotellrum samt restauranger och allmänna utrymmen i anslutning till hotellen. Avtalet träder stegvis i kraft från mitten av december 2017.

- I och med avtalet stärker Coor sin ställning som en betydande facility management-leverantör i Finland. Jag är stolt över resultatet av vårt långsiktiga förbättringsarbete och ser fram emot att utveckla samarbetet med Sokotel i Finland, säger Johan Mild, vd Coor i Finland.

Coor i Finland har under de senaste två åren gjort betydande strategiska förändringar av verksamheten som bland annat genererat en effektiv leveransorganisation med utveckling och kundfokus som centrala delar.

- Avtalet med Sokos Hotel är en viktig affär för Coor. Det innebär fortsatt strukturell tillväxt för vår finska verksamhet och breddar vår nordiska kundbas, kommenterar Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Annons

Annons

Annons