Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 21 2018
Senaste Nytt

Saab simulerar åt Lockheed Martin UK

Större kontrakt inom virtuell simulering

Foto: SAAB
Foto: SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 09 okt 2017

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått i uppdrag av Lockheed Martin UK att tillverka och montera 16 stycken av Storbritanniens nya simulatorsystem AJAX Crew Turret Trainer. Crew Turret Trainer är en virtuell simulator som fordonsbesättningar använder för att träna hur fordonets vapensystem används.

Affären är Saabs första större kontrakt inom virtuell simulering i Storbritannien, men inte det första kontraktet inom AJAX-programmet. Saab har även anlitats för konstruktion och leverans av simulatorer för träning i fält, till pansarfordonen AJAX och Warrior Capability Sustainment Programme.

– Jag är glad att vi fått det här kontraktet och ser fram emot att bygga vidare på den goda relation Saab har med Lockheed Martin, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

– Det är spännande att vara en del av det brittiska försvarsdepartementets simulatorprogram och bidra till att ge soldater en bra och realistisk miljö att öva i, säger Andrew Walton, marknadschef för Saab i Storbritannien.

Det här senaste kontraktet kommer kort efter nyheten att Lockheed Martin, tillsammans med Saab, har fått en beställning på ett taktiskt skjut- och målsystem till stridsfordon från den amerikanska armén.

Annons

Annons

Annons