Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Audis elbilar ska byggas runt om i världen

Parallellt med elbilssatsningen utvecklar Audi framtidens bilfabrik med hjälp av olika modeller och tillämpning. Foto: Audi & OVB
Parallellt med elbilssatsningen utvecklar Audi framtidens bilfabrik med hjälp av olika modeller och tillämpning. Foto: Audi & OVB
Publicerad av
Markku Björkman - 28 sep 2017

Audi kommer att bygga elbilar på sina fabriker över hela världen, inklusive platser i Mexiko och Ungern, meddelade företaget den 27 september och redogjorde för sina framtida planer.

Det Volkswagen-ägda bolaget (VOWG_p. DE) gav ifjol fabriken i Bryssel i uppdrag att inleda produktionen av företagets första massproducerade elfordon. Sedan dess har koncernens fackliga företrädare krävt att elbilprojekt bör startas även i Tyskland.

- I framtiden kommer elektriska bilar att rulla av produktionslinjen i alla våra anläggningar, sa verkställande direktören Rupert Stadler på ett möte inför 7000 bilarbetare vid Audis huvudfabrik i Ingolstadt.

Förutom Ingolstadt och Neckarsulm i Tyskland, som sysselsätter två tredjedelar av Audis 88 000 anställda, har företaget fabriker i Belgien, Mexiko och Ungern. Audi använder ett nätverk av anläggningar som drivs av Volkswagen och Skoda för att bygga fordon utomlands.

Audi planerar att designa och rulla ut mer än 20 elektrifierade fordonsmodeller före 2025, säger företagets utvecklingschef Peter Mertens.

- Vi behöver dock tydlighet. Arbetskraften här vill se resultat senast i slutet av året, konstaterade fackordföranden Mosch på mötet i Ingolstadt. Mosch är också medlem i Audi- och VW-gruppens styrelser.

Annons

Annons

Annons