Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Ny vd på Lantmännen Maskin

Bengt Alestig tillträder

Foto: Lantmännen
Foto: Lantmännen
Publicerad av
Peter Höök - 28 sep 2017

Bengt Alestig har i rollen som vd på Linde Material Handling AB under flera år framgångsrikt bidragit till bolagets starka resultatutveckling. Med sig har han också erfarenhet från Lantmännen ägda Swecon och inte minst Lantmännen Maskins styrelse där han varit ledamot under flera år.

– Jag är mycket glad över att Bengt Alestig antagit utmaningen att ytterligare utveckla Lantmännen Maskin. Bengt är en duktig ledare med erfarenhet från maskinbranschen. Jag är övertygad om att han är rätt person att framgångsrikt leda Lantmännen Maskin till att bli ett lönsamt bolag med fokus på helhetsaffären, säger divisionschef Elisabeth Ringdahl.  

De senaste fem åren har Lantmännen Maskins verksamhet förändrats för att möta en allt hårdare konkurrens och omstruktureringen inom maskinmarknaden i Sverige. Reservdelar och service har fått stärkt fokus. Bolaget har också framgångsrikt strukturerat om och expanderat det skandinaviska centrallagret. Med fördubblad kapacitet, ny teknik och nya tjänster är lagret i dag en mycket viktig resurs för svenskt lantbruk.

– Lantmännen Maskin är en verksamhet på frammarsch och jag ser fram emot att, tillsammans med alla engagerade och skickliga medarbetare, få vara en del av den fortsatta resan, säger Bengt. Vi har många utmaningar framför oss men vår väg är tydlig – vi ska etablera en långsiktigt hållbar tillväxt och därmed fortsatt vara nära våra kunder.  

 

Annons

Annons

Annons