Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 24 2018
Senaste Nytt

Slut på tv-konflikten – avtal klart

Jessica Gow/TT: Tvisten mellan tvisten mellan Com Hem och Discovery är över. Arkivbild.
Jessica Gow/TT: Tvisten mellan tvisten mellan Com Hem och Discovery är över. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 13 sep 2017

Det nya avtalet innebär att kunder hos Com Hem återigen får tillgång Discoverys kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Oroliga fotbollsfans kan därmed pusta ut. VM-kval matchen mellan Sverige och Luxemburg den 7 oktober kommer nu kunna ses hemma i soffan i Com Hem-hushållen.

"Vi är glada över att ha nått fram till ett avtal med Com Hem/Boxer under de senaste timmarna. Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för Com Hem/Boxer – men framförallt är det bra för tittarna", skriver Henriette Zeuchner, Discovery Networks vd, i ett pressmeddelande.

Sedan midnatt den 31 augusti har alla Discovery Networks kanaler varit nedsläckta i de hushåll som har Com Hem. Omkring 4,5 miljoner tv-tittare har berörts av konflikten.

"Det var första gången under Com Hems mer än 30 åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt. Naturligtvis kommer vi att göra vad vi kan för att undvika att hamna i en liknande situation igen och vi beklagar att det tog så lång tid att nå en lösning som var bra för våra kunder”, säger Anders Nilsson, vd på Com Hem, i pressmeddelandet.

Kanalerna som nu återigen börjar visas för Com Hems och Boxers kunder är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discoverykanalerna, Animal Planet, Eurosport 1 & 2, samt TLC.

Annons