Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Artificiell intelligens och digital etik

Frukostmöte i Västerås den 7:de september

Foto: Automation Region
Foto: Automation Region
Publicerad av
Peter Höök - 15 aug 2017

Artificiell intelligens och dess applikationsområden som maskininlärning, autonoma system och Robotic Process Automation används idag för att reducera tid, kostnader och förbättrad leveranskvalitet. Den snabba utvecklingen ställer helt nya krav på företag. Vi kommer att reflektera kring ansvar, etik, de potentiella effekterna av det egna företagets användning av AI och om hur förtroendet hos kunder och medarbetare upprätthålls.

Patrik Löwendahl, teknik- och innovationschef Avanade, och Wictor Wilén, chef för digitala arbetsplatser på Avanade, informerar oss om det allra senaste inom AI, ger exempel på hur snabbt utvecklingen sker samt hur den upplevda intelligensen egentligen uppstår. Baserat på denna kunskap och deras samlade erfarenhet reflekterar de även över vikten av att som både företag och individ, tänka i begrepp som digital etik.

Kristoffer Arfvidson, Solutions Architect på Basalt, ger oss en kort överblick över den nya dataskyddsförordningen GDPR samt hur den kan komma att påverka redan implementerade AI algoritmer såväl som framtida utveckling av artificiell intelligens.

 

Annons

Annons

Annons